Πεϊκή Κάμψη – Νόσος Peyronie (Περονί)!

Η Νόσος PEYRONIE (Περονί) είναι μία ασθένεια η οποία προκαλεί παραμόρφωση του πέους, συχνά τόσο μεγάλη που να καθιστά αδύνατη την ερωτική επαφή.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, είναι Ιατρός Χειρουργός Ουρολόγος –Ανδρολόγος. Είναι ο ιδρυτής και ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, και διευθυντής της Σεξουαλικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Ο κ. Κωνσταντινίδης έχει τελέσει πρόεδρος του UGRS (Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Επανορθωτική Ουρολογική Χειρουργική).

Γενικές Πληροφορίες για τη νόσο Peyronie (Περονί)

Το πέος είναι το μοναδικό ανθρώπινο όργανο που έχει δύο ταυτόχρονα ιδιότητες. Να επιμηκύνεται και να διαστέλλεται ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει όργανο με ανάλογες ιδιότητες, ούτε καν η καρδιά (της οποίας η φυσιολογία μοιάζει πολύ με αυτή του πέους). Κατά την στύση το μήκος του πέους αυξάνεται κατά 30-40% όπως επίσης σχεδόν διπλασιάζεται ο όγκος του σε σχέση με την κατάσταση ηρεμίας.
Η νόσος Peyronie (Περονί) είναι μια ασθένεια που επηρεάζει την φυσιολογική λειτουργία του πέους. Η διπλή ιδιότητα της επιμήκυνσης και διαστολής χάνεται και η αιτία είναι η ελαστική ταινία που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα του πέους, στο σημείο που έχει δημιουργηθεί η σκληρία (πλάκα). Έτσι λοιπόν το πέος δεν επιμηκύνεται κατά την στύση στο σημείο που εντοπίζεται η σκληρία (ασβέστωση) με αποτέλεσμα την κάμψη του πέους. Οι συνέπειες αυτής της ασθένειας δηλαδή η κάμψη που έχει υποστεί το πέος προκαλεί δυσμορφία που φυσικά επηρεάζει ψυχολογικά τον πάσχοντα. Επιπλέον έχει άμεση σχέση με το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας, αφού στο σημείο της κάμψης η σκληρότητα του πέους δεν είναι σωστή.

Αναπαραγωγή Βίντεο

Tι είναι και πώς αντιμετωπίζεται η νόσος;

Η νόσος Peyronie (περονί) είναι γνωστή επίσης και ως κάμψη του πέους, ως ινώδη σκλήρυνση του πέους, καθώς και ως χρόνια φλεγμονή του λευκού χιτώνα που περιβάλλει το πέος. Είναι μια κατάσταση κατά την οποία το πέος εμφανίζει ταυτόχρονα με τη στύση και κάμψη. Η κάμψη αυτή δεν είναι φυσιολογική και προκύπτει από ινώδεις πλάκες που αναπτύσσονται κάτω από το δέρμα του πέους. Σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο υγείας των ΗΠΑ, η νόσος Peyronie (περονί) εμφανίζεται στο 10% των ανδρών.

Σε πολλές περιπτώσεις το πέος μπορεί να παρουσιάζει μια ελαφρά κάμψη με θεωρείται φυσιολογική χωρίς να δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα. Υπάρχει μάλιστα μια κατάσταση που ονομάζεται συγγενής στροφή, κατά την οποία τα αγόρια γεννιούνται με ένα βαθμό κάμψης στο πέος τους.

Όταν από την κάμψη του πέους προκαλείται πόνος και είναι τόσο μεγάλη η κλίση ώστε να παρεμποδίζεται η ικανότητα σεξουαλικής επαφής είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για την νόσο Peyronie (περονί). Σε πολλές περιπτώσεις έχει αναφερθεί ότι η νόσος αυτή είναι μια από τις αιτίες που προκαλεί στυτική δυσλειτουργία. Παρόλο που ένα ποσοστό ενηλίκων ανδρών που πάσχουν από την νόσο μπορούν να έχουν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, υπάρχει μια δικαιολογημένη ανησυχία σχετικά με την κάμψη του πέους, η οποία συνοδεύεται με στρες και άγχος που επηρεάζει τελικά την αντίληψή των ανδρών σχετικά με την σεξουαλική τους επίδοση.

Η νόσος Peyronie (περονί) σε ένα σημαντικό ποσοστό ανδρών προκαλεί επίσης διαταραχές στους συνδετικούς ιστούς περισσότερο στα χέρια και λιγότερο στα πόδια ενώ σχεδόν το 1/3 των ανδρών εμφανίζει ίνωση στον ελαστικό ιστό που βρίσκεται σε άλλα μέρη του σώματος. Η νόσος Peyronie είναι σε μεγάλο βαθμό κληρονομική καθώς έχει παρατηρηθεί ότι πολλές φορές πάσχουν από αυτή μέλη που ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Ποια είναι τα συμπτώματα της νόσου Peyronie (περονί);

Τα συμπτώματα της νόσου Peyronie μπορούν είτε να εμφανιστούν σταδιακά κατά την διάρκεια της ζωής του πάσχοντα είτε να εμφανιστούν ξαφνικά και περιλαμβάνουν:

  • Σχηματισμό πλακών από ινώδη ιστό, οι οποίες ψηλαφόνται κάτω από το δέρμα του πέους.
  • Σημαντική κάμψη του πέους με κλίση προς τα πάνω, προς τα κάτω , ή πλαγίως, ανάλογα με το σημείο στο οποίο έχουν σχηματισθεί οι πλάκες. Σ΄ ένα ποσοστό ασθενών όταν το πέος είναι σε στύση μπορεί να εμφανίζει μια μεγάλη στένωση σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Με την πάροδο του χρόνου υπάρχει ένα ποσοστό ανδρών 10%-20% στους οποίους η κάμψη βελτιώνεται, ένα 30%-40% στους οποίους χειροτερεύει και στους υπόλοιπους παραμένει η κατάσταση παραμένει στάσιμη.
  • Στυτική δυσλειτουργία, δυσκολία δηλαδή στην επίτευξη ή στη διατήρηση της στύσης
  • Μείωση του πεϊκού μήκους
  • Αίσθημα πόνου κατά τη στύση ή/και τον οργασμό. Εκτιμάται ότι ο πόνος εμφανίζεται στο 60% των ασθενών. Σε πολλές περιπτώσεις ο πόνος βαθμιαία υποχωρεί χωρίς θεραπεία.

Ποια είναι η αιτία της νόσου Peyronie (περονί);

Δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητό για την ιατρική κοινότητα τι προκαλεί τη νόσο Peyronie (περονί). Πιθανόν είναι αποτέλεσμα της καταστροφής μικρών αιμοφόρων αγγείων, η οποία μπορεί να προκληθεί από τραυματισμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, της άθλησης, ή ενός ατυχήματος. Κατά τη διαδικασία επούλωσης του τραύματος στο σημείο τραυματισμού μπορεί να παγιδευτούν κύτταρα, τα οποία στη συνέχεια ίσως σχηματίζουν τον ινώδη ιστό.
Ένας βέβαια σημαντικός αριθμός ανδρών που είχαν την εμπειρία ενός τραυματισμού στο πέος, δεν εμφάνισαν ποτέ την νόσο Peyronie, ενώ πολλοί ασθενείς εμφάνισαν τη νόσο παρόλο που δεν είχαν ποτέ τραυματιστεί.
Αυτό συνηγορεί στο γεγονός ότι τελικά ο γενετικός αιτιολογικός παράγοντας – κληρονομικότητα μπορεί να ευθύνεται για την εμφάνιση της νόσου.

Επιπλέον υπάρχουν επιστήμονες γιατροί που υποστηρίζουν πως η νόσος Peyronie (περονί) μπορεί να σχετίζεται ακόμα και με κάποια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος.
Το πέος περιέχει δύο σπογγώδεις σωλήνες, έναν στην κάθε πλευρά, οι οποίοι ονομάζονται σηραγγώδη σώματα. Οι σωλήνες αυτοί είναι γεμάτοι από τριχοειδή αγγεία, μικρά αιμοφόρα αγγεία δηλαδή που γεμίζουν με αίμα κατά τη σεξουαλική διέγερση με αποτέλεσμα τη στύση. Τα σηραγγώδη σώματα περικλείονται από έναν ελαστικό ιστό που ονομάζεται λευκός χιτώνας, ο οποίος επιμηκύνεται όταν το πέος βρίσκεται σε κατάσταση στύσης.
Σε περίπτωση τραυματισμού του πέους, μπορεί να προκληθεί βλάβη και στον λευκό χιτώνα. Αν η επούλωση γίνει σωστά, δε θα υπάρξουν προβλήματα. Εάν όμως κατά την επούλωση σχηματιστεί ινώδης ιστός, ο λευκός χιτώνας δε θα μπορεί να επιμηκυνθεί όσο χρειάζεται κατά τη στύση κι έτσι υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου Peyronie. Συγκεκριμένα προκαλείται κάμψη στο πέος λόγω της περιορισμένης επιμήκυνσης του λευκού χιτώνα στην μια πλευρά.

Η διαδικασία της επούλωσης ενός τραύματος μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες, οι οποίοι μάλιστα θεωρούνται και παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση της νόσου Peyronie (περονί). Οι πιο σημαντικοί παράγοντες κινδύνου είναι η κληρονομικότητα, η ήδη υπάρχουσα διαταραχή του συνδετικού ιστού καθώς και η ηλικία. Άνθρωποι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι πιο πιθανό να σχηματίσουν ουλώδη ιστό κατά τη διαδικασία της επούλωσης ενός τραύματος σε σύγκριση με τους νεότερους.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ PEYRONIE (ΠΕΡΟΝΙ)

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο έχει εμπειρία δεκαετιών στην αντιμετώπιση της πεϊκής κάμψης

Αιτίες – Συσχετίσεις – Κληρονομικότητα Πεϊκής Κάμψης – Νόσου Peyronie (Περονί)

Η νόσος Peyronie (Περονί) κατατάσσεται στις ιδιοπαθείς νόσους και συγκαταλέγεται στις αυτοάνοσες παθήσεις. Μέχρι και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί το πραγματικό αίτιο που την προκαλεί (ο λεγόμενος «παθογενετικός μηχανισμός»). Για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτού του τύπου την παθολογία, μπορούμε να την παραληρήσουμε με ένα είδος ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή μια ανοσολογική πάθηση (π.χ. αλλεργία).

Η νόσος Peyronie (Περονί) έχει συσχετιστεί με γαστρεντερολογικές παθήσεις (ελκώδης κολίτιδα ή επεμβάσεις στο έντερο) και επίσης είναι συγγενής με τη νόσο Dupuytren (Ντουπουιτρέν) η οποία παραμορφώνει τα χέρια.
Ο τραυματισμός του πέους κατά το παρελθόν αποτελεί κοινό παρονομαστή σε πολλούς από τους ασθενείς που παρουσιάζουν τη νόσο Peyronie (Περονί). Κατά την διάρκεια μιας πολύ έντονης σεξουαλικής επαφής τραυματισμοί και κατάγματα στο πέος είναι δυνατό να συμβούν. Υπάρχουν κάποιες στάσεις κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής όπως η στάση cowgirl ή ανάποδο cowgirl (κατά τις οποίες η γυναίκα βρίσκεται όρθια πάνω στον άνδρα) που μπορεί να ευνοήσουν τους τραυματισμούς. Δεν μιλάμε απαραίτητα για μεγάλους τραυματισμούς. Ακόμα και πιο μικροί τραυματισμοί, που περνάνε απαρατήρητοι από τον άνδρα μπορούν σε βάθος χρόνου να καταλήξουν σε κάμψη του πέους. Οι τραυματισμοί όμως είναι μόνο μια από τις αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν το πρόβλημα. Διάφορα νοσήματα του προστάτη και φλεγμονές μπορούν επίσης να προκαλέσουν κάμψη στο πέος.

Διάγνωση Πεϊκής Κάμψης – Νόσου Peyronie (Περονί)


Η εξέταση από ειδικό γιατρό είναι συχνά αρκετή ώστε να εντοπιστεί η παρουσία της πλάκας στο πέος και να διαγνωστεί η νόσος. Κατά την συνάντηση σας με το γιατρό η εξέταση του πέους με υπερηχογράφημα ώστε να αξιολογηθεί ο σχηματισμός της πλάκας και η ροή του αίματος, η εξέταση ευαισθησίας του πέους, το ιστορικό που θα καταγραφεί μέσω της συζήτησης με εσάς και την σύντροφό σας για την σεξουαλική σας ζωή καθώς και μια ψηφιακή φωτογραφία του πέους σε στύση θα συνυπολογιστούν για να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Είναι σημαντικό επίσης να επιβεβαιωθεί ότι ο μηχανισμός της στύσης λειτουργεί καλά πριν τεθεί το ζήτημα του χειρουργείου

Θεραπεία Πεϊκής Κάμψης – Νόσου Peyronie (Περονί)

Οι πιο συχνά εφαρμοζόμενες συντηρητικές μέθοδοι είναι οι ακόλουθες:

  • Συμπληρώματα διατροφής (π.χ. βιταμίνη Ε)
  • Φαρμακευτική αγωγή για λήψη από το στόμα
  • Φαρμακευτική αγωγή σε ενέσιμη μορφή
  • Θεραπεία με κρουστικά κύματα
  • Ακτινοβολία της πλάκας με ακτίνες Χ

Πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν ότι όλες οι παραπάνω θεραπείες δεν παρέχουν αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου ενώ οικονομικά επιβαρύνουν σημαντικά τον ασθενή. Κάποιες μέθοδοι από αυτές, μη εξαιρουμένων και κάποιων φαρμάκων, όπως επίσης η ακτινοβολία, όχι μόνο δεν παρουσιάζουν κανένα όφελος στην βελτίωση της κάμψης, αλλά μπορεί να προκαλέσουν και σοβαρές παρενέργειες. Τα κρουστικά κύματα εάν εφαρμοστούν σωστά από έμπειρο γιατρό ανακουφίζουν σημαντικά από τον πόνο, όμως προσοχή, στα χέρια ενός γιατρού που δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία μπορεί να προκαλέσουν τον σχηματισμό νέας πλάκας ή ακόμα και βλάβες σε υγιείς ιστούς.

Μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων η συντηρητική θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κατά τους πρώτους έξι μήνες. Πέρα από αυτό το χρονικό διάστημα δεν υπάρχει πλέον πιθανότητα αυτόματης ίασης συνεπώς αν το πρόβλημα είναι οξύ, ο πάσχων πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικό γιατρό με τον οποίο να συζητήσει το ενδεχόμενο χειρουργικής αντιμετώπισης.

Χειρουργείο

Η νόσος Peyronie (Περονί) για το χρονικό διάστημα των πρώτων 6 μηνών που είναι ενεργή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με χειρουργική επέμβαση. Ο λόγος είναι ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να αναπτυχθεί σκληρία σε διαφορετικό σημείο του πέους.

Η ΝΟΣΟΣ PEYRONIE (ΠΕΡΟΝΙ) ΕΙΝΑΙ ΙΑΣΙΜΗ!

Η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου προσφέρει άμεσες και ασφαλείς λύσεις

1η τεχνική: η τεχνική της πτύχωσης

Η τεχνική της πτύχωσης αν και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις εκτελείται απλά και γρήγορα. Η τεχνική αφορά την χρήση ραφών που σχηματίζουν μια πτύχωση στην υγιή πλευρά του πέους. Είναι υποχρεωτικό να λαμβάνεται ειδική μέριμνα κατά την επέμβαση για να μην επηρεαστεί το μέγεθος του πέους.

2η τεχνική: Η διατομή της πλάκας και η κάλυψη της τομής με φλεβικό, ή τεχνητό μόσχευμα

Στην τεχνική αυτή διενεργείται μια τομή καθ’ όλο το μήκος της σκληρίας, η οποία επιτρέπει στον φαλλό να επεκταθεί και ακολούθως καλύπτεται τις περισσότερες φορές από μόσχευμα της μείζονος σαφηνούς φλέβας, ή από τμήμα ιστού προερχόμενο από την περιτονία. Η τομή επίσης μπορεί να λάβει χώρα στο χιτώνα σε κάποια απόσταση από την πλάκα.

3η τεχνική: Εισαγωγή πεϊκής πρόθεσης (συνήθως υδραυλική)

Η μέθοδος αυτή αφορά την τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης με σκοπό να μεγιστοποιηθεί η ικανότητα έκτασης του ιστού και να ελαττωθούν οι επιπτώσεις της σκλήρυνσης στην στύση. Τα αποτέλεσμα της μεθόδου αυτής είναι μόνιμο και μη αναστρέψιμο γιατί ο στυτικός ιστός μειώνεται και η αντλία υποκαθιστά εφ’ όρου ζωής τις φυσικές και αυθόρμητες στύσεις.
Για τα περιστατικά με σοβαρή πεϊκή κάμψη που παρουσιάζουν σημαντική απώλεια της στυτικής λειτουργίας και τα οποία δεν δείχνουν ανταπόκριση στην φαρμακευτική αγωγή η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης αποτελεί τη μόνη λύση. Η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται όταν η ινώδης σκλήρυνση του φαλλού δε συνδυάζεται από σοβαρό πρόβλημα στυτικής λειτουργίας.

4η τεχνική: Αφαίρεση της πλάκας και επούλωση

Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ινώδους σκλήρυνσης του πέους. Η θεραπεία ακολουθεί την τεχνικής της μικροχειρουργικής κατά την οποία η πλάκα αφαιρείται μαζί με τον ουλώδη ιστό που τη συνοδεύει. Ο στόχος είναι να αποκατασταθεί η βλάβη και να επανέλθει η κατάσταση του ασθενούς σε αυτήν που προϋπήρχε πριν την έναρξη της νόσου. Ακολουθεί ανακατασκευή του προσβεβλημένου σηραγγώδες σώματος με τη χρήση μη τεχνητών υλικών, όπως για παράδειγμα το πλέγμα ινιδίων κολλαγόνου υψηλής ποιότητας.
Η συγκεκριμένη θεραπευτική αντιμετώπιση δεν αφήνει ορατές ουλές πάνω στο πέος. Ακόμα και στην περίπτωση που ο ασθενής είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση περιτομής, η νέα ουλή και πάλι δεν είναι ορατή καθώς η τομή έχει γίνει κάτω από την ήδη υπάρχουσα ουλή της περιτομής.

Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά ακόμα και τα πολύ σοβαρά περιστατικά και χρησιμοποιείται τα τελευταία 25 χρόνια. Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο με το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και την τεράστια εμπειρία που διαθέτουν στο θέμα αυτό χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο με απόλυτη επιτυχία ενώ όπου χρειάζεται προβαίνουν σε βελτιωτικές κινήσεις και την εξελίσσουν εδώ και 20 χρόνια.

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου είναι πρωτοπόροι στην αντιμετώπιση της πεϊκής κάμψης (Νόσος Peyronie) καθώς έχουν αναπτύξει και βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πιο σύγχρονες χειρουργικές μεθόδους. Ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης ως Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών είναι πολύ έμπειρος χειρουργός διεθνούς φήμης και έχει προσφέρει τα μέγιστα στην αποτελεσματική επεμβατική αντιμετώπιση της συγκεκριμένης νόσου. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης έχει προβεί στο μεγαλύτερο ετήσιο αριθμό χειρουργείων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Συνοπτικά το έργο του Δρ. Κωνσταντινίδη αποτυπώνεται παρακάτω:
1. Έχει χειρουργήσει πάνω από 3.000 άνδρες
2. Έχει πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στα χειρουργεία που ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 92%
3. Διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία σε δύσκολα περιστατικά
4. Είναι πρωτοπόρος στην εξέλιξη και τη βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών
6. Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην αφαίρεση δύσκολων σκληρύνσεων όπως κάτω από την βάλανο ή/και ανάμεσα στα σηραγγώδη σώματα

Πιο αναλυτικά:
Οι γιατροί του Ινστιτούτου μας χρησιμοποιούν την αποτελεσματικότερη αυτή την στιγμή στον κόσμο χειρουργική τεχνική EGYDIO, με ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 92%. Χρησιμοποιώντας αυτή την επαναστατική χειρουργική τεχνική τα αποτελέσματα μετά την επέμβαση είναι πολύ καλά και δεν παρατηρείται εκ νέου υποτροπή κάμψης. Στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου συμπεριλαμβάνονται η διαφύλαξη του μήκος του πέους στις διαστάσεις που προϋπήρχαν ενώ στην περίπτωση που ένα μέρος του μήκους του πέους απολεσθεί κατά την εξέλιξη της νόσου η βλάβη αποκαθίσταται πλήρως.

Για τους άνδρες που επίσης πάσχουν από σοβαρή απώλεια στυτικής λειτουργίας και κριθεί ότι στην περίπτωση τους είναι απαραίτητη η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης, το Ινστιτούτο μας βρίσκετε και πάλι στην αιχμή των ιατρικών εξελίξεων χρησιμοποιώντας μια τεχνική που αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τόσο τον όγκο όσο και το μήκος του φαλλού από 3 έως 5 cm.
Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις που διεξάγουμε στο κέντρο μας είναι ελάχιστα επεμβατικές και παρουσιάζονται από ασήμαντες έως καθόλου επιπλοκές και ανεπιθύμητες ενέργειες στην πλειοψηφία των περιστατικών. Πρόκειται για επεμβάσεις ημερήσιας φροντίδας, χωρίς να απαιτείται ούτε μια μέρα νοσηλείας επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στους ασθενείς να επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους από την επόμενη κιόλας ημέρα.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μετά το προγραμματισμένο ραντεβού με το γιατρό σας και αφού καταλήξετε μαζί στην λύση της χειρουργικής επέμβασης, θα πρέπει να απέχετε από το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ για 14 ημέρες πριν την διεξαγωγή του χειρουργείου. Το κάπνισμα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό αρνητικά την διαδικασία επούλωσης του τραύματος, περιορίζοντας τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, ενώ το αλκοόλ έχει αρνητική επίπτωση στο μεταβολισμό σας.

Δέκα ημέρες πριν την επέμβαση είναι υποχρεωτικό να σταματήσετε την λήψη οποιουδήποτε φαρμακευτικού σκευάσματος που κατά την δράση του μειώνετε η πηκτικότητα του αίματος, όπως για παράδειγμα η ασπιρίνη. Αυτές οι ουσίες αυξάνουν τον κίνδυνο σχηματισμού αιματώματος και οιδήματος.

Θα έχετε τη δυνατότητα να μιλήσετε διεξοδικά με τον θεράποντα ιατρό σας για όσο χρόνο χρειαστεί και να λάβετε απαντήσεις σε οποιαδήποτε απορία σας. Επιπλέον, θα σας δοθεί ενημερωτικό φυλλάδιο με σχετικές οδηγίες που αφορούν την χειρουργική σας προετοιμασία. Θα πρέπει να το διαβάσετε προσεκτικά και να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες με ακρίβεια.

Για διάστημα 8 ωρών πριν την επέμβαση είναι υποχρεωτικό να μην καταναλώσετε κάποιο τρόφιμο και να μη πιείτε νερό. Το ίδιο ισχύει και για τις επεμβάσεις που διεξάγονται με τοπική αναισθησία.

Η επέμβαση πραγματοποιείται στο ιατρείο μας σε περιβάλλον ηρεμίας και ο στόχος μας είναι να μειωθούν τα επίπεδα του άγχους σας. Δεν υπάρχει λόγος να έχετε άγχος και δεν θα νιώσετε καθόλου το αίσθημα του πόνου. Τα φάρμακα που θα σας χορηγηθούν έχουν επιλεχθεί προσεκτικά από το ιατρικό προσωπικό βάση του ιατρικού ιστορικού σας και πρόκειται να επανέλθετε με ασφάλεια στην φυσιολογική σας κατάσταση το συντομότερο δυνατόν. Σας εγγυόμαστε ότι η εμπειρία από την επέμβαση θα είναι ευχάριστη και θα μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας μετά από 1-2 ώρες.

Υπό κανονικές συνθήκες μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας μόλις 1-2 ώρες μετά. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η οδήγηση για λίγες ώρες μετά το χειρουργείο, εξαιτίας των φαρμάκων που θα έχετε λάβει κατά την επέμβαση. Στην περίπτωση που μας έχετε επισκεφτεί από επαρχία, σας συστήνουμε να έχετε φροντίσει την διαμονή σας σε κάποιο ξενοδοχείο. Η θεραπεία σας θα συνεχιστεί στο σπίτι σας αφού θα σας συνταγογραφηθούν από τους γιατρούς παυσίπονα και αντιβιοτικά. Τα αντιβιοτικά θα πρέπει να τα λάβετε σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού, ενώ τα παυσίπονα μόνο στην περίπτωση που νιώθετε κάποιον πόνο.

Μετά την πάροδο 3-4 ημερών μπορείτε να κάνετε κανονικά μπάνιο η ντους αποφεύγοντας την χρήση προϊόντων σε μορφή κρέμας. Περιοριστείτε στην χρήση σαπουνιού. Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες περιπτώσεις απορροφώνται από τον ίδιο τον οργανισμό συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη να αφαιρεθούν από το γιατρό. Εάν στη δική σας περίπτωση έχουν χρησιμοποιηθεί ράμματα που πρέπει να αφαιρεθούν από το γιατρό θα σας δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες.

Για τις επόμενες 15 – 30 ημέρες που ακολουθούν την επέμβαση, ανάλογα με το είδος της, θα πρέπει να απέχετε από την άθληση τη σωματική καταπόνηση και τις ερωτικές επαφές. Σημειώνουμε ότι είναι σημαντικό και σε αυτή την φάση το κάπνισμα να αποφεύγεται καθώς εμποδίζει την διαδικασία της επούλωσης.

Η ηλιοθεραπεία και η έκθεση της περιοχής στον ήλιο για το χρονικό διάστημα της αποθεραπείας θα πρέπει επίσης να απαγορεύονται καθώς μπορούν να δημιουργήσουν δυσχρωμίες και ανομοιόμορφο χρωματισμό της χειρουργημένης περιοχής

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ PEYRONIE (ΠΕΡΟΝΙ)

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο έχει εμπειρία δεκαετιών στην αντιμετώπιση της πεϊκής κάμψης

5/5

Χρειάζεστε βοήθεια; Καλέστε μας για άμεσα και ασφαλή αποτελέσματα!

issm
essm
Medical Societies
konstantinos konstantinidis

Δρ. Κωνσταντινίδης

Πάνω από 25 χρόνια δίνουμε λύσεις

Στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών προσφέρουμε μόνιμες, ασφαλείς και υπεύθυνες ιατρικές λύσεις.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο urologyinstitute.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.