Αποκατάσταση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ) είναι μια πάθηση που οδηγεί σε απλή διόγκωση του προστάτη και αποτελεί την πιο συχνή διαταραχή του. Αυτή η πάθηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά κυρίως την ούρηση με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, είναι Ιατρός Χειρουργός Ουρολόγος –Ανδρολόγος. Είναι ο ιδρυτής και ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, και διευθυντής της Σεξουαλικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Ο κ. Κωνσταντινίδης έχει τελέσει πρόεδρος του UGRS (Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Επανορθωτική Ουρολογική Χειρουργική).

Πόσο συχνή είναι η Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη ;

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη εμφανίζεται συχνότερα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, ξεκινώντας συνήθως μετά την ηλικία των 40 ετών και επηρεάζει σχεδόν όλο τον ανδρικό πληθυσμό κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της ζωής τους. Κάποιοι άνδρες δεν παρουσιάζουν καθόλου συμπτώματα, αν και ο προστάτης τους παρουσιάζει διόγκωση. Για κάποιους άνδρες όμως η Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη επιφέρει συμπτώματα που συνήθως χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου και επιδεινώνονται όταν δεν αντιμετωπίζονται.

Ποια είναι τα Συμπτώματα της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη

Πολλές φορές ακόμα κι αν ο προστάτης σας έχει διογκωθεί σημαντικά, δεν θα παρατηρήσετε κανένα σύμπτωμα. Παρόλο αυτά κάποιες φορές παρουσιάζονται συμπτώματα με το πιο συχνά να αναφέρονται ως «Συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού» αλλαγές δηλαδή που αφορούν την ούρηση. Τα προβλήματα στην ούρηση είναι φυσιολογικά συμπτώματα της νόσου καθώς η ΚΥΠ επηρεάζει το τμήμα του προστάτη που περικλείει το ανώτερο τμήμα της ουρήθρας. Τα προβλήματα που αναφέρονται συχνότερα είναι η παρεμπόδιση της ούρησης, η δυσκολία στην έναρξη της ούρησης, η πολύ αδύναμη ροή της ούρησης, αλλά και η επιτακτική, συχνή και επίπονη ούρηση. Ταυτόχρονα τα προβλήματα αυτά προκαλούν αίσθημα δυσφορίας.

Πως Διαγιγνώσκεται η Καλοήθης Υπερπλασία;

 Ο γιατρός θα προβεί σε κλινική εξέταση, θα κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ούρων και αίματος με εργαστηριακή ανάλυση και θα λάβει υπόψη του το ιατρικό ιστορικό σας και τα συμπτώματά σας. Όλα αυτά θα συνυπολογιστούν για να διαγνωστεί το πρόβλημα.

ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΗΘΟΥΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Οι γιατροί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου είναι πρωτοπόροι στην Ελλάδα σε Διουρηθρικές Προστακτεκτομές TURis!

Ποιες είναι οι Διαθέσιμες Θεραπείες

Αν οι ενοχλήσεις σας είναι ήπιες, ο θεράπων ιατρός θα σας συστήσει αρχικά φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπισή τους. Σε περίπτωση που η φαρμακευτική αγωγή δεν έχει τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα και τα συμπτώματα επιδεινώνονται αντί να υποχωρούν, ο γιατρός θα σας συστήσει άλλη θεραπευτική προσέγγιση που αφορά την διουρηθρική προστατεκτομή (TURis προστάτη).

Διουρηθρική Προστακτεκτομή TURis

Αποτελεί την πλέον εξελιγμένη μέθοδο στην αντιμετώπιση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη και την πρώτη επιλογή των ιατρών-ουρολόγων παγκοσμίως. Η επέμβαση αυτή παρουσιάζει βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες παλαιότερες μεθόδους. Δίνεται η δυνατότητα στο γιατρό κατά την ώρα της επέμβασης να επιλέξει μεταξύ της τεχνικής της παραδοσιακής διουρηθρικής προστατεκτομής και της τεχνικής της εξάχνωσης, ανάλογα με αυτό που θα δει στον ασθενή, μέσω κάμερας. Η συγκεκριμένη επέμβαση ενδείκνυται για κάθε άνδρα που βιώνει τα συμπτώματα της ΚΥΠ. Δίνει επίσης τη δυνατότητα να διατηρηθούν τεμάχια ιστού σε περίπτωση που κριθεί ότι χρειάζεται η διενέργεια βιοψίας. Η διαδικασία είναι ουσιαστικά αναίμακτη και ανώδυνη και ο ασθενής δεν απαιτείται να νοσηλευτεί μετά το πέρας της διαδικασίας.

5/5

Χρειάζεστε βοήθεια; Καλέστε μας για άμεσα και ασφαλή αποτελέσματα!

issm
essm
Medical Societies
konstantinos konstantinidis

Δρ. Κωνσταντινίδης

Πάνω από 25 χρόνια δίνουμε λύσεις

Στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών προσφέρουμε μόνιμες, ασφαλείς και υπεύθυνες ιατρικές λύσεις.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο andrologiko.com, αποδέχεστε τη χρήση cookies.