Τι είναι η Ανδρολογία;

Ανδρολογία είναι η ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με την υγεία του άνδρα, με τις παθήσεις που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα αλλά και τις παθήσεις του ουρολογικού συστήματος.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, είναι Ιατρός Χειρουργός Ουρολόγος –Ανδρολόγος. Είναι ο ιδρυτής και ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, και διευθυντής της Σεξουαλικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Ο κ. Κωνσταντινίδης έχει τελέσει πρόεδρος του UGRS (Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Επανορθωτική Ουρολογική Χειρουργική).

Ανδρολογία

Οι τρεις κύριες κατηγορίες του τομέα της ανδρολογίας είναι οι εξής:

 • Στυτική δυσλειτουργία
 • Ανδρική γονιμότητα
 • Λειτουργική και αισθητική ουρογεννητική επανορθωτική χειρουργική

Οι ανδρολόγοι, οι γιατροί που ασκούν την ανδρολογία, είναι εκπαιδευμένοι χειρούργοι-ουρολόγοι οι οποίοι έχουν ειδικευτεί περαιτέρω για πολλά χρόνια στην ανδρική σεξουαλική και αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη. Οι επιτυχημένοι ανδρολόγοι χρειάζεται να συνδυάζουν μία σειρά χαρακτηριστικών όπως:

 • Εξαιρετικές χειρουργικές ικανότητες ώστε να εκτελούν πολύπλοκες ουρογεννητικές επανορθωτικές εγχειρήσεις.
 • Σημαντική πρακτική εμπειρία που τους επιτρέπει να διαγνώσουν και στη συνέχεια να παρέχουν εξατομικευμένες ιατρικές θεραπείες.
 • Διακριτικότητα και ειλικρίνεια προς τους ασθενείς ώστε να τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα άγχους και αμηχανίας που συχνά συνοδεύουν τα κυρίως ανδρολογικά προβλήματα.

Η σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία είναι συνάρτηση πολλών βιολογικών, ορμονικών και ψυχολογικών παραγόντων και ως εκ τούτου είναι πολλές φορές απαραίτητο ο ανδρολόγος να συνεργαστεί με μία ομάδα από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων όπως διαβητολόγους, καρδιολόγους, ψυχολόγους και ενδοκρινολόγους μεταξύ άλλων.
Το επιστημονικό προσωπικό του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κύπρου αποτελείται από έμπειρους και άριστα εκπαιδευμένους γιατρούς με εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες που εξασφαλίζουν στους ασθενείς την σωματική και ψυχολογική τους ευεξία.
Παράλληλα στο κέντρο μας έχουμε δημιουργήσει ένα οργανωμένο περιβάλλον ώστε να παρέχουμε στους ασθενείς μας υποστήριξη και μια φιλόξενη ατμόσφαιρα με στόχο να βελτιστοποιούμε τα αποτελέσματα της θεραπείας τους.

30 χρόνια πριν… ο γιατρός κ. Κώστας Κωνσταντινίδης εγκατέλειψε την ασφάλεια του δημόσιου τομέα και ίδρυσε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών στην Ελλάδα. Ήταν η πρώτη ιδιωτική μονάδα υγείας αποκλειστικά για διαταραχές της σεξουαλικότητας, προσφέροντας επιστημονικά τεκμηριωμένες θεραπείες αλλά και ψυχολογική ιατρική φροντίδα στους ασθενείς.

30 χρόνια μετά… ακολουθώντας ακόμα την ίδια ιδεολογία, τα ίδια πιστεύω αλλά και την πεποίθηση ότι η «σεξουαλικότητα του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική » και ακολουθώντας πιστά πάντα τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις στον τομέα αυτό, αποτέλεσαν τα συστατικά που έκαναν το Ανδρολογικό Ινστιτούτο να παραμείνει στην πρώτη θέση και στην πρώτη γραμμή όλα αυτά τα χρόνια!

30 χρόνια μετά… το Ανδρολογικό Ινστιτούτο έχει δώσει οριστική και μόνιμη λύση με εξειδικευμένες και εξατομικευμένες θεραπείες σε περισσότερους από 30.0000 άνδρες οι οποίοι αντιμετώπιζαν ανδρολογικά και ουρολογικά προβλήματα.

Σήμερα η ανδρολογία μπαίνει σε μια καινούργια εποχή, την εποχή της φυλοσύνδετης ιατρικής. Της ιατρικής δηλαδή που σχετίζεται με το φύλο. Με την διαφορετικότητα ανδρών και γυναικών. Οι ανάγκες του σύγχρονου άνδρα απαιτούν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που αφορά στα ιδιαιτέρα εκείνα χαρακτηριστικά του, όπως προκύπτουν από τα χρωμοσώματα του, τις ορμόνες του, τον τρόπο της ζωής του και τις ανάγκες του.
Σε αυτή την νέα εποχή το Ανδρολογικό Ινστιτούτο ως το πλέον εξειδικευμένο κέντρο ιατρικής για τον σύγχρονο άνδρα, απαντά με τις πιο σύγχρονες ιατρικά λύσεις σε ανδρολογικά προβλήματα είτε αυτά αφορούν στην σεξουαλική δραστηριότητα, είτε στην αναπαραγωγική ικανότητα, είτε στην λειτουργία οργάνων όπως ο προστάτης.

Η Δύναμη της Ομάδας

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, από την αρχή της λειτουργίας του έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνολική και ολοκληρωμένη προσέγγιση των προβλημάτων των ανδρών.

Το Ινστιτούτο στελεχώνουν γιατροί από διαφορετικές ειδικότητες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη σεξουαλική υγεία του άνδρα και ανάλογα με την περίπτωση και της γυναίκας με εξαιρετική γνώση και ιδιαίτερη εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένους επιστήμονες που έχουν τις κάτωθι ειδικότητες:

 • Χειρουργοί
 • Ουρολόγοι /Ανδρολόγοι
 • Χειρουργοί Ουρολόγοι παίδων και εφήβων
 • Ενδοκρινολόγοι
 • Γυναικολόγοι
 • Ογκολόγοι
 • Ψυχολόγοι / Σεξολόγοι

Πρόκειται για μία  ομάδα γιατρών που έχουν άριστη συνεργασία μεταξύ τους με στόχο την υποστήριξη του ασθενή που επισκέπτεται τον Ινστιτούτο, σε όλα τα επίπεδα .

Εξειδικευμένα Τμήματα
Τα εξειδικευμένα τμήματα του Ινστιτούτου καλύπτουν προβλήματα:

 • Προστάτη
 • Πεϊκής Κάμψης
 • Υπογονιμότητας
 • Στυτικής Δυσλειτουργίας
 • Πρόωρης Εκσπερμάτισης
 • Ογκολογικής Ανδρολογίας
 • Αισθητικής Χειρουργικής Έξω Γεννητικών Οργάνων
0
Συνολικές Ανδρολογικές Επεμβάσεις
5/5

Χρειάζεστε βοήθεια; Καλέστε μας για άμεσα και ασφαλή αποτελέσματα!

issm
essm
Medical Societies
konstantinos konstantinidis

Δρ. Κωνσταντινίδης

Πάνω από 25 χρόνια δίνουμε λύσεις

Στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών προσφέρουμε μόνιμες, ασφαλείς και υπεύθυνες ιατρικές λύσεις.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο urologyinstitute.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.